Varmepumpe test

Varmepumpe Test – De bedste godkendte varmepumper

En varmepumpe er en af de bedste løsninger på markedet til at holde dit hus varmt. Varmepumpen er bygget til at sende varm luft ind i dine radiatorer, gulv eller blot til at sende den varme luft ind gennem ventilationssystemer.

Den udvinder varmen fra naturen omkring dit hus. Det gør den ved at tage varmen fra udeluften eller fra jorden for at udvinde varme herfra. Markedet indenfor varmepumper kan være ganske uoverskueligt, fordi der findes mange typer af varmepumper. Vi vil gøre dig lidt klogere på, hvilke funktioner de forskellige typer har, og hvilken type der er ideel for dig.

Indenfor varmepumpetyper, er der tale om tre forskellige typer:

●  Luft til vand-varmepumpen
●  Luft til luft-varmepumpen
●  Jord til vand-varmepumpen

En luft til vand-varmepumpe kan være et godt alternativ, hvis du ikke har plads til at grave jordslanger ned udenfor din bolig. Denne type varmepumpe udvinder varmen fra luften og ikke jorden, og derfor er den oplagt ved pladsmangel ude foran din bolig.

Varmepumpen kan ligeledes benyttes til både rumopvarmning og varmt brugsvand. Det er yderst vigtigt, at du er opmærksom på, at dit hus skal være velisoleret ved køb af denne type varmepumpe. I nogle tilfælde, særligt ved ældre radiatorer, kan det være nødvendigt at få disse udskiftet.

En luft til luft-varmepumpe er ligeledes en type varmepumpe, der udvinder varmen fra luften og ikke jorden. Luft til luft varmepumpen er heller ikke en type varmepumpe, der fylder det store. Denne type er ideel – og anbefales – til sommerhuse, da den kan skaffes billigt og er kompatibel med et sommerhus, der ikke har trukket varmerør eller har radiatorer til et centralvarmeanlæg. Varmepumpen fungerer desuden hele året rundt.

En jord til vand-varmepumpe er varmepumpens “moder”. Denne type varmepumpe er den mest effektive af samtlige typer af varmepumper, men det er også den type, som er dyrest, da slanger skal graves ned i din have.

Varmepumpen udnytter varmen i jordens øverste lag, og den er så effektiv, at den uden problemer kan være husets eneste opvarmningskilde – uafhængigt af årstiden eller boligens størrelse. Denne type varmepumpe kan anvendes til varmt brugsvand og rumopvarmning via radiatorer eller gulvvarme.

Rent teknisk fungerer de forskellige typer af varmepumper på en identisk måde. En jord til vand-varmepumpe skiller sig naturligvis ud, fordi den er gravet ned ude i haven. Jordvarmen overføres via en varmeveksler ind til husets varmeinstallation.

En luft til vand-varmepumpe placeres i en 1×1 meter boks ude foran dit hus. Et rør vil lede ind fra varmepumpen til husets varmtvandsbeholder, hvor varmen vil blive afgivet.

En luft til luft-varmepumpe består ligeledes af en inde- og udedel. I det kommende afsnit kigger vi på funktioner, der er væsentlige at have in mente, når du er på udkig efter en ny varmepumpe. Der kan nemlig være flere væsentlige faktorer, du bør tage stilling til, før du investerer.

Det skal du være opmærksom på, før du køber
Før du investerer i en varmepumpe, er der en række ting, du bør tage stilling til. Generelt for samtlige varmepumper er, at du skal sikre dig, at din bolig er velisoleret, hvis du ønsker at benytte en varmepumpe som den eneste opvarmningskilde.

Du kan godt installere en varmepumpe på trods af dårlig isolering, men det får pumpen til at køre ustabilt og ujævnt, og det vil ligeledes formindske levetiden på den. Derfor anbefales det, at du efterisolerer dit hus, hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er velisoleret.
Du kan spare penge. At spare penge er aldrig dårligt. Dette er ligeledes en enorm fordel ved varmepumper, fordi de er langt billigere i drift end olie-, naturgasfyr og elvarme. Der er lavet flere regnestykker på netop denne besparelse, og det er anslået, at du kan spare 12.000 kroner årligt ved at udskifte olie- eller naturgasfyr med en varmepumpe. Benytter du elvarme skulle besparelsen være endnu højere.

Du bør overveje, hvilken type varmepumpe du har brug for. Dette afhænger hovedsageligt af, hvor du ønsker at placere den. En luft til luft- og luft til vand-varmepumpe minder meget om hinanden.

Typisk vil det være en af disse typer, du får præsenteret, hvis du spørger efter varmepumper. Jord til vand-varmepumpen er mere kompliceret, fordi du netop skal nedgrave et jordvarmeanlæg. Det er heller ikke en billig løsning, men varmeanlægget har lang levetid, og du sparer mange penge på energiforbruget.

Hvilken varmepumpe er bedst?
Du er ikke den eneste der vil finde den varmepumpe, som giver mest for pengene. Kvalitet er vigtig – den skal jo trods alt vare i mange år fremover. Men husk at de som har gjort det bedst i test , ikke nødvendigvis er bedst til dit behov.
LG yder 10 års garanti på varmepumpens kompressor, under forudsætning at den er installeret af aut. kølefirma / – installatør, samt lovpligtig serviceret.

Med venlig hilsen
Franck Bentin

Glem ikke at huske, at længe efter, at glæden over en lav pris er glemt, huskes ærgrelsen over dårlig kvalitet

Skriv til os

70205609